Ελληνική αρχική σελίδα » H Σχολή » Φοιτητικές πολιτιστικές δράσεις » Κινηματογραφική ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής

Η Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 2010 από κινηματογραφόφιλους φοιτητές, με σκοπό την προβολή μιας επιλεγμένης ελληνικής ή ξένης ταινίας την εβδομάδα και τη συζήτηση μετά το τέλος της. Στις προβολές παρευρίσκονται σκηνοθέτες, καθηγητές και άλλοι σχετικοί με την εκάστοτε ταινία. Οι ταινίες προβάλλονται σε χώρους του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου).

Σαν ελάχιστη προσφορά μνήμης στη χαρισματική προσωπικότητα του Θόδωρου Αγγελόπουλου μετονομάζεται πλέον σε Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ «Θόδωρος Αγγελόπουλος».

 

Χειμερινές προβολές

Προβολές ελληνικών και ξένων ταινιών κάθε Παρασκευή, στις 18:00 στο αμφιθέατρο 437.

Πρώτη προβολή για φέτος: 09 Νοεμβρίου.

Πριν από την έναρξη κάθε ταινίας, παρουσιάζονται τα σχετικά στοιχεία για τον σκηνοθέτη, την ταινία και το είδος που αυτή ανήκει. Μετά το τέλος κάθε ταινίας, θα ακολουθεί συζήτηση.

Την Παρασκευή, 9.11.2018 θα προβληθεί η ταινία ''Mary Shelley's Frankenstein" (1994) του Kenneth Branagh. Την ταινία, τον σκηνοθέτη, το βιβλίο την συγγραφέα και το ιστορικό πλαίσιο θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Νίκος Παναγόπουλος . 

 

 Οι προβολές ανακοινώνονται στη σελίδα της Ομάδας στο fb Κινηματογραφική Ομάδα Φιλοσοφικής Αθήνας https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9F%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1%CF%82-475387582621389/?fref=ts#στο

στο Blog της Ομάδας http://cinefilekpa.blogspot.gr/, στο περιοδικό αθηνόραμα, σε άλλες ιστοσελίδες και με αφίσες στη Σχολή!

Προσέλευση ελεύθερη