Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

02.12.2016

Προβολή ταινίας: “Αποκάλυψη Τώρα”

Δευτέρα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, αμφιθέατρο 437

Η Κινηματογραφική Ομάδα της Φιλοσφικής Σχολής διοργανώνει προβολές ταινιών κάθε  Τρίτη, στις 18:00 στο αμφιθέατρο 437.

Το χειμερινό εξάμηνο 2016-7 είναι αφιερωμένο στη θεματική Ιστορία – Κινηματογράφος – Αποικιοκρατία.

Την Τρίτη, 13.12.2016 θα προβληθεί η ταινία 

''Αpocalypse Now" (1979) του Francis Ford Coppola.

Την ταινία, τον σκηνοθέτη και το ιστορικό πλαίσιο θα παρουσιάσει ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας κ. Νικόλαος Παναγόπουλος.

 

Τo “Αποκάλυψη Τώρα” (1979) είναι επική αντί-πολεμική ταινία, σε σκηνοθεσία και παραγωγή Φράνσις Φορντ Κόπολα. Βασιζμένο στην ατμοσφαιρική αντί-αποικιοκρατική νουβέλλα του Τζόζεφ Κόνραντ, «Η Καρδιά του Σκότους» (1899), το “Αποκάλυψη Τώρα” θεωρείται η καλύτερη ταινία που έχει γυριστεί για τον πόλεμο του Βιετνάμ και μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, όπως το Palme d’Orστο Φεστιβάλ των Καννών το 1979 και δύο Όσκαρ, για καλύτερο ήχο και καλύτερη εικόνα το 1980.

Η υπόθεση: Κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ο λοχαγός Γουίλαρντ αναλαμβάνει να βρει και να δολοφονήσει το συνταγματάρχη Κερτζ, έναν αμερικάνο στρατιωτικό καριέρας ο οποίος αποσχίστηκε με την ομάδα του από το στράτευμα, εγκαταστάθηκε κάπου στα σύνορα με την Καμπότζη και τώρα φημολογείται ότι λατρεύεται από τους ντόπιους σαν θεός. Πρωταγωνιστούν Μάρτιν Σιν, Μάρλον Μπράντο και Ρόμπερτ Ντυβάλ.

Διάρκεια: 153 λεπτά