Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή εκδήλωσης

Προβολή εκδήλωσης

13.12.2017

Συνέδριο «Deutsch-griechische Synergien und Potentiale»

14-16 Δεκεμβρίου 2017

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια Vechta (Γερμανία) και Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει συνέδριο με θέμα

"Deutsch-griechische Synergien und Potentiale. Zweiter Workshop im Rahmen der Hochschulpartnerschaft der Universitäten Vechta-Athen-Thessaloniki".

Το συνέδριο εντάσσεται σε ένα ευρύτερο τριετές ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο πλαίσιο της επιστημονικής συνεργασίας γερμανικών πανεπιστημίων με ελληνικά (Hochschulpartnerschaft mit Griechenland).  Το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 14 έως τις 16  Δεκεμβρίου  στην Αθήνα.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο "Ιωάννης Δρακόπουλος" στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) με σημαντικές κεντρικές ομιλίες.  Οι εργασίες του θα συνεχιστούν την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα 712 του κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής (Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου) και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Θόλου 5, Πλάκα).

Στο συνέδριο συμμετέχουν ομιλητές από τη Γερμανία και την Ελλάδα που θα παρουσιάσουν τα  πορίσματα της έρευνάς τους πάνω σε θέματα ελληνογερμανικών σχέσεων στη λογοτεχνία, την ιστορία και τον πολιτισμό.

  • Η γλώσσα εργασίας του συνεδρίου είναι η γερμανική.
  • Το πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στον ιστότοπο του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.gs.uoa.gr).
  • Το συνέδριο είναι ανοιχτό για τους ενδιαφερόμενους
  • Στους συμμετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης.
  • Πληροφορίες: Καθ. Αναστασία Αντωνοπούλου (anasant@gs.uoa.gr)

 

Ιστότοπος συνεδρίου: http://www.gs.uoa.gr/proboli-newn/synedrio-synanthsh-ergasias-tmimatos-germanikis-glossas-kai-filologias-deutsch-griechische-synergien-und-potentiale.html