Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

14.02.2017

Αναγόρευση της Καθ. Αμαλίας Μόζερ σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Τιφλίδας απένειμε τον τίτλο της επίτιμης διδάκτορος στην καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Τμήματος Φιλολογίας κ. Αμαλία Μόζερ, ύστερα από πρόταση του Ινστιτούτου Κλασικών, Βυζαντινών και Νέων Ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου. Στην ίδια τελετή πραγματοποιήθηκαν άλλες τρεις αναγορεύσεις: του Jürgen Boss, διευθυντή της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης (Frankfurter Buchmesse), του Peter Lydyard, ομότιμου καθηγητή Ανοσολογίας του University College London (UCL) και του Wolfgang Weng, καθηγητή του Πολυτεχνείου του Βερολίνου (Technische Universität Berlin). Τις αναγορεύσεις ακολούθησαν παράλληλες ομιλίες των τιμωμένων. Η κ. Μόζερ μίλησε με θέμα "Time in Language" και η ομιλία μεταδόθηκε διαδικτυακά με live-streaming.

Το γεγονός έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στην Τιφλίδα: εκτός από τον πρύτανη και μέλη του πανεπιστημίου, παρέστησαν ο υπουργός Παιδείας και ο υπουργός Πολιτισμού και Προστασίας Μνημείων της Γεωργίας, ο Επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας και εκπρόσωποι του τύπου και της τηλεόρασης. Η ανακοίνωση με φωτογραφία και σύνδεσμο προς λεπτομερή περιγραφή της τελετής είναι αναρτημένη στην αρχική σελίδα του πανεπιστημίου (https://www.tsu.ge/en/).

 

Η Φιλοσοφική Σχολή αισθάνεται ιδιαίτερη τιμή για την αναγόρευση της πρώην Κοσμήτορος της Σχολής, κ. Μόζερ σε επίτιμη διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Τιφλίδας και εύχεται και στο μέλλον να ακολουθήσουν κι άλλες διακρίσεις.