Ελληνική αρχική σελίδα » Προβολή νέων

Προβολή νέων

04.03.2021

Εργαστήρια μουσικής για τους φοιτητές και το προσωπικό του ΕΚΠΑ

Τον Ιανουάριο του 2020, η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ αποφάσισε να ιδρύσει μία νέα μονάδα μέριμνας φοιτητών και προσωπικού, τη Μονάδα Βιοψυχοκοινωνικής  Ευημερίας Φοιτητών και Προσωπικού Ε.Κ.Π.Α. Η Νέα Μονάδα είναι μια συνεργασία μεταξύ του Αιγινητείου Νοσοκομείου, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Τμήματος Πληροφορικής και πολλών άλλων τμημάτων και δομών που υπάγονται στο πανεπιστήμιο. Ένας από τους πέντε άξονες της μονάδας αυτής έχει να κάνει με καλλιτεχνικές (κυρίως μουσικές) δράσεις που προάγουν την υγεία και την ευημερία, αλλά και τη χαλάρωση και την ψυχαγωγία.

Αν και η Μονάδα δεν έχει λειτουργήσει ακόμα επίσημα, ξεκινούν οι πιλοτικές μουσικές δράσεις του καλλιτεχνικού άξονα. Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τα προγράμματα αυτά εν μέσω πανδημίας και εγκλεισμού, την ώρα που το πανεπιστήμιο είναι άδειο, οι φοιτητές λείπουν, πολλοί άνθρωποι εργάζονται είτε από το σπίτι, είτε σε εξαιρετικά μοναχικές και δύσκολες συνθήκες. Οι δυσμενείς αυτές συνθήκες εντείνουν την κατάσταση αποξένωσης ανάμεσα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, και συχνά παρεμποδίζουν την επικοινωνία των μελών αλλά και την προσωπική ευημερία. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε στους φοιτητές και το προσωπικό του ΕΚΠΑ ένα περιβάλλον υποστήριξης μέσω της μουσικής, συμβάλλοντας στην προσπάθεια του ΕΚΠΑ να γίνει το “ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΟΥ”.

Στη σελίδα ekpamou.uoa.gr θα βρείτε τέσσερα εργαστήρια που απευθύνονται αποκλειστικά στο προσωπικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου (χωριστά). Ελπίζουμε να τα βρείτε ενδιαφέροντα και να έρθετε να περάσουμε μαζί μερικές όμορφες στιγμές. Τα προγράμματα είναι φυσικά δωρεάν και πραγματοποιούνται διαφορετικές μέρες και ώρες, ξεκινούν ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, και το καθένα έχει διάρκεια 6 εβδομάδες. Δεν χρειάζεται να έχετε μουσικές γνώσεις, μόνο διάθεση για συμμετοχή.

Ευχαριστούμε πολύ,

Από το Εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας του
Τμήματος Μουσικών Σπουδών,

Χριστίνα Αναγνωστοπούλου (αναπλ. καθηγήτρια) και Χριστιάνα Αδαμοπούλου
(μεταδιδακτορική ερευνήτρια).