ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Απώλεια Αγγελικής Παπαγεωργίου

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την πρόωρη εκδημία της αγαπητής συναδέλφου Αγγελικής Παπαγεωργίου, μέλους ΕΔΙΠ του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Η Αγγελική Παπαγεωργίου υπηρέτησε μέχρι και σήμερα το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στο επιστημονικό πεδίο της βυζαντινής και μεσαιωνικής σλαβικής ιστορίας, προσφέροντας ουσιαστικό έργο, με σπάνιο ήθος και απόλυτη αφοσίωση. Διακρινόταν για την προσήνεια, αλλά και τη μαχητικότητά της, ήταν δε ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους συναδέλφους και τους φοιτητές της.  

H Kοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά της και στους συναδέλφους του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών.

Η σημαία της Σχολής θα κυματίζει μεσίστια έως και την ημέρα της κηδείας της.

 

Ακολουθεί το Ψήφισμα του Τμήματος Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ:

Το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκε την εκδημία της αγαπητής συναδέλφου Αγγελικής Παπαγεωργίου, μέλους ΕΔΙΠ του Τμήματος. Η εκλιπούσα υπηρετούσε στο Τμήμα μας από το πρώτο εξάμηνο λειτουργίας του, το ακαδ. έτος 2008-9, διδάσκοντας με ιδιαίτερη ζέση πολλά μαθήματα του πεδίου της βυζαντινής και μεσαιωνικής σλαβικής ιστορίας, όπου αφιέρωσε και την έρευνά της.

Η εκλιπούσα υπήρξε σημαντική επιστήμων με εκτενές συγγραφικό έργο σε αυτό το επιστημονικό πεδίο. Παράλληλα, διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (2015-18), καθώς και εκλεκτό μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών και της Ένωσης Ελλήνων Σλαβολόγων.

Σε όλους εμάς, που είχαμε την χαρά και την τιμή να την γνωρίσουμε προσωπικά και να συνεργασθούμε μαζί της, μένει η γλυκιά ανάμνηση ενός ανθρώπου απλού, προσιτού, χαμογελαστού και καλοσυνάτου σε κάθε του συναναστροφή, ενός υποδειγματικού ανθρώπου που με οδύνη αποχωριζόμαστε τόσο πρόωρα.

Το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης και αποφασίζει ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης, για την προσφορά της προς την ακαδημαϊκή κοινότητα, τα ακόλουθα:

  1. Να παρακολουθήσει την εξόδιο ακολουθία αντιπροσωπεία μελών Δ.Ε.Π. του Τμήματος
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη της
  3. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στις ιστοσελίδες του Τμήματος και της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η Πρόεδρος

Αν. Καθηγήτρια Τατιάνα Μπορίσοβα