ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΦΛΣ

δύο έργα της ζωγράφου Ειρήνης Κόκκορη στην είσοδο του ανακαινισμένου Λαογραφικού Μουσείου της ΦΛΣ

Δύο καλαίσθητοι πίνακες τοποθετήθηκαν στους εξωτερικούς τοίχους εκατέρωθεν της εισόδου του ανακαινισμένου Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τομέα Βυζαντινής Φιλολογίας και Λαογραφίας του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής μας (αίθουσα 734, 7ος όροφος), με πρωτοβουλία και μέριμνα της Διευθύντριας του Μουσείου Καθηγήτριας Μαριάνθης Καπλάνογλου. Πρόκειται για έργα της ζωγράφου Ειρήνης Κόκκορη, ζωγραφισμένα σε ξύλο με βερνίκι παλαίωσης. Η ζωγράφος ειδικεύεται στη ζωγραφική σε ξύλο με επιρροές από τον λαϊκό πολιτισμό και αντλεί την έμπνευσή της από τα κρητικά και σκυριανά κεντήματα ή τη ζωγραφική διακόσμηση των αρχοντικών της Σιάτιστας με φυτικά θέματα (ανθέμια).

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής εκφράζει την ευαρέσκειά της προς την Διευθύντρια του Μουσείου Καθηγήτρια Μαριάνθη Καπλάνογλου, για την εμπνευσμένη ιδέα, αλλά και την ευγνωμοσύνη της προς την ζωγράφο κυρία Ειρήνη Κόκκορη, για τη συγκεκριμένη αφιλοκερδή προσφορά της προς το Λαογραφικό Μουσείο και τη Σχολή μας γενικότερα.

Παρόμοιες εικαστικές παρεμβάσεις που πραγματοποιούνται στη Σχολή μας, εκτός από το εξαιρετικό αισθητικό και εκπαιδευτικό τους αποτέλεσμα, ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας και υποστηρίζουν την ανάγκη για καλλιτεχνική έκφραση.