ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ "ECO ΕΥ-ΖΗΝ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΖΩΑ, ΗΘΙΚΗ"

Έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου "Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική"

Έναρξη του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου "Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική" (διάρκεια: 2-4 Ιουνίου 2022), στην Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του Τμήματος Φιλοσοφίας της ΦΛΣ του ΕΚΠΑ.

Δείτε την ανακοίνωση του ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία: 

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε σε ζωντανή αναμετάδοση το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Eco ευ-ζην: Περιβάλλον, Ζώα, Ηθική" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 2-4 Ιουνίου στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Το Συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ecumenical Patriarchate), το ΔΠΜΣ Ζώα: Ηθική, Δίκαιο, Ευζωία και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ. Η ζωντανή αναμετάδοση θα ξεκινήσει την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 17:00 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/channel/UCqZW0WNSEt5mcDguqvMFN

Κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι να αναδείξει τους ηθικούς κανόνες που διέπουν την τριμερή σχέση περιβάλλοντος-ζώων-ανθρώπου, υπό το πρίσμα της οικολογίας, της φιλοσοφίας και της θεολογίας, καθώς επίσης και τη στάση που οφείλουν να επιδεικνύουν οι άνθρωποι απέναντι στα ζώα και στα οικοσυστήματά τους. Επιπροσθέτως, ένας εκ των κύριων στόχων του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, καθώς και η πολιτισμική προσέγγιση των ανωτέρω ζητημάτων που πραγματεύεται η διεθνής επιστημονική συνάντηση στο «πράσινο» νησί της Χάλκης. Κύριο μέλημα, επίσης, του συνεδρίου είναι να αναδείξει πώς η φροντίδα της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς (διάσωση των θαλασσών και όλων των έμβιων όντων, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την προστασία του ζωικού βασιλείου, κ.ά.) η οικολογική συνείδηση, και κυρίως η ηθική διάσταση που διέπει τα ανωτέρω πεδία επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα και το οικονομικό γίγνεσθαι, τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις, την εφοδιαστική αλυσίδα και τα συστήματα διακίνησης προϊόντων και ανθρώπων.

Δείτε το Πρόγραμμα