![ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ (ΕΙΒ) | «Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ»: Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ [19/5/2026] & ΕΚΘΕΣΗ [18-24/5/2026]](/fileadmin/_processed_/0/7/csm_19.5.2026_BIBLIODESIA_COVER_03bfed5b79.png)
Η βιβλιοδεσία σήμερα θεωρείται από πολλούς επάγγελμα που χάνεται. Πιστεύοντας αντίθετα ότι είναι μια τέχνη που εξακολουθεί να αναπτύσσεται εξελίσσοντας την τεχνική της και δημιουργώντας βιβλία έργα τέχνης, το Εργαστήριο Ιστορίας του βιβλίου σας προσκαλεί την Τρίτη 19 Μαΐου στην στρογγυλή τράπεζα με θέμα "Η Τέχνη της βιβλιοδεσίας". Θα μιλήσουν οι βιβλιοδέτες Φρόσω Γανιάρη, Αλεξία Κοκκίνου, Δημήτρης Κουτσιπετσίδης και Κώστας Μπουντούρης (Ινστιτούτο ETERON, Λεωκορίου 38, Ψυρρή, ώρα 18:30).
Η παρουσίαση πλαισιώνεται από την έκθεση 21 εν ενεργεία Ελλήνων βιβλιοδετών που παρουσιάζουν τις μοναδικές τους δημιουργίες με δύο τρόπους:
Η έκθεση συνδιοργανώνεται με το Ινστιτούτο ETERON και θα είναι ανοικτή στο κοινό από τις 18 ως τις 24 Μαΐου (Δευτέρα με Παρασκευή 17:00-20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00-14:00), με παρουσία των δημιουργών για να ζωντανέψουν το βιβλίο με τους επισκέπτες.
Σας περιμένουμε με χαρά σε αυτήν την εορταστική λήξη του φετινού κύκλου της Τετάρτης του βιβλίου!