ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ | ΠΟΙΗΣΗ, ΜΑΓΕΙΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΖΩΗ: ΔΙΑΛΕΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΝΝΟ (ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ) [23/3/2026]

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2026
Κοσμητεία Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ | Ποίηση, Μαγεία, Επιστήμη, Ζωή: Διάλεξη και Ποιητικά Δρώμενα, με ομιλητή τον Γιάννη Ζάννο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας) [23/3/2026]

Η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ σάς προσκαλεί στην εκδήλωση «Ποίηση, Μαγεία, Επιστήμη, Ζωή: Διάλεξη και Ποιητικά Δρώμενα», με ομιλητή τον Γιάννη Ζάννο (Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας), τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2026, 12:00 μμ., στην αίθουσα 209.  

 

Ο Γιάννης Ζάννος σπούδασε μουσική σύνθεση, εθνομουσικολογία και πληροφορική με εφαρμογή στην τεχνητή νοημοσύνη για μουσική. Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου (Ph.D. στη Μουσικολογία), καθώς και από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο (Dr. Engineer, Πληροφορική). Το γνωστικό αντικείμενό του είναι η Μουσική Πληροφορική, και διδάσκει επίσης διαδραστικές τέχνες ήχου και εικόνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπου είναι καθηγητής. Στα ερευνητικά ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η Τεχνολογία του Ήχου, τα Διαδραστικά Τμήματα Ήχου, οι Τεχνικές Σύνθεσης Ήχου, και η Αλγοριθμική Δόμηση του Ήχου. Έχει διατελέσει Διευθυντής του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Τεκμηρίωσης στο Κρατικό Ινστιτούτο Μουσικής Έρευνας του Βερολίνου (Staatliches Institut für Musikforschung, Berlin, Γερμανία) και Διευθυντής 'Ερευνας στο Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας Ηλεκτρονικής Τέχνης (Center for Research in Electronic Art Technology, CREATE), του University of California at Santa Barbara, Η.Π.Α. Ερευνά και δημιουργεί διαδραστικά οπτικοακουστικά έργα. Κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντα είναι η ακουστική οικολογία, η μηχανική μάθηση και η ανάδυση νέων γλωσσών από δεδομένα ως δημιουργικές διαδικασίες.

Ακολουθεί η αφίσα της εκδήλωσης