ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022
ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, ανακήρυξε το 2022 ως «Λογοτεχνικό Έτος Ιάκωβος Καμπανέλλης», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση του δημιουργού που άφησε ανεξίτηλη σφραγίδα στο ελληνικό θέατρο.

Συμμετέχοντας στον εορτασμό, το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος και Θεατρολογικής Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, στο πλαίσιο της έκθεσης «Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα», που διοργανώνει το ΥΠΠΟΑ και το Μουσείο Μπενάκη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Οι δράσεις, που εντάσσονται στον επίσημο εορτασμό του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης» ξεκινούν την Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ώρα 17:00 με ξενάγηση στην έκθεση «Στη χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα» από την Κατερίνα Καμπανέλλη.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις θα πραγματοποιούνται από την Πέμπτη 26 Μαΐου, και κάθε Πέμπτη ως τις 30 Ιουνίου (18:00-20:30) στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κεντρικό κτήριο, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας) και στο Αίθριο του κτιρίου της Πειραιώς 138. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, για τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις, παρακαλούμε για την αποστολή σχετικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση i.kambanellis.ekdiloseis@gmail.com

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ