ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Από το Αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας

Η μετακίνηση μεταξύ του Αεροδρομίου και της Αθήνας είναι εφικτή με:

a) Μετρό: Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται 7 ημέρες την εβδομάδα, από τις 6:30 έως 23:30. Η διάρκεια της διαδρομής από το Αεροδρόμιο μέχρι το Σύνταγμα είναι περίπου 40 λεπτά. Κόστος εισιτηρίου 10€ (με επιστροφή 16€). Το εκδοτήριο εισιτηρίων στο σταθμό του Αεροδρομίου λειτουργεί κάθε μέρα τις ώρες λειτουργίας του Μετρό (06:00 – 23:30). Tα εισιτήρια Μετρό για το Αεροδρόμιο μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης και ως ενιαία εισιτήρια για μετεπιβίβαση στα υπόλοιπα μέσα για 90 λεπτά. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στον Προαστιακό για διαδρομές ως το Αεροδρόμιο. Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα λεωφορεία του Αεροδρομίου.

Εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω Ath.ena Ticket και Ath.ena Card από όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων και τα αυτόματα μηχανήματα καθώς και μέσω διαδικτύου.

b) EXPRESSBus (σε 24ωρη βάση): Λεωφορειακή γραμμή EXPRESS X95 ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ– ΣΥΝΤΑΓΜΑ, περίπου 60 λεπτά. Τα λεωφορεία αναχωρούν ακριβώς έξω από το επίπεδο Αφίξεων του αεροσταθμού. Στην αφετηρία των λεωφορείων θα βρείτε και το εκδοτήριο εισιτηρίων (ανοικτό 24/7). Το εισιτήριο για τις λεωφορειακές γραμμές EXPRESS του Αεροδρομίου ισχύει για μία μόνο διαδρομή με τη λεωφορειακή γραμμή και για καμία επιπλέον μετεπιβίβαση, με κανένα άλλο μέσο.

Εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν μέσω Ath.ena Ticket και Ath.ena Card από όλα τα εκδοτήρια εισιτηρίων και τα αυτόματα μηχανήματα καθώς και μέσω διαδικτύου.

c) Tαξί: τα ταξί αναχωρούν ακριβώς έξω από το επίπεδο Αφίξεων του Αεροδρομίου. Προς το κέντρο η ταρίφα είναι 38€, during night time (μεταξύ 00:00-5:00) it is 54€.

Στην Αθήνα

Με λεωφορεία , τρόλεϊ και τραμ

Το εισιτήριο 90 λεπτών ισχύει για απεριόριστο αριθμό μετεπιβιβάσεων σε μετακινήσεις με Τρόλεϊ.

Τραμ Λεωφορεία και Μετρό (πλην γραμμών Αεροδρομίου και Χ80): 1,40€

Το εισιτήριο 24 ωρών ισχύει και στη γραμμή Χ80 (πλην γραμμών Αεροδρομίου): 4,50€

Σημειώνεται ότι  είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς